KMO-PORTEFEUILLE


Je kan als KMO uit het Vlaamse gewest een subsidie aanvragen voor het volgen van een opleiding bij Equilibrium. Als kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan je 30% steun genieten via de KMO-portefeuille met een jaarlijkse plafond van 10.000 euro. Als middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies kan je 20% steun genieten met een jaarlijks plafond van 15.000 euro.

Wat betreft de pijler opleiding, gaat het over vorming om de werking van je onderneming te professionaliseren. De persoon die de opleiding volgt werkt in je bedrijf en volgt de opleiding bij een geregistreerd dienstverlener, zoals Equilibrium. De inhoud van de opleiding is gericht op de kernprocessen van je onderneming.

Je kan de factuur inboeken in je boekhouding en inbrengen als kost zoals andere facturen, enkel de betaling verloopt anders. Na je inschrijving bij Equilibrium, doe je de aanvraag bij de KMO-portefeuille, waar Equilibrium erkend is met registratienummer DV.O235715. Eens je aanvraag goedgekeurd is, krijg je een uitnodiging om je eigen bijdrage van het inschrijvingsgeld excl BTW te betalen (60% of 70% afhankelijk van de grootte van je bedrijf). Dan zal de overheid de subsidie voorzien in je KMO-portefeuille, waarna jij het gehele inschrijvingsbedrag excl BTW kan betalen door op 'betalen' te klikken. De BTW staat los van de subsidies en dien je rechtstreeks te betalen, deze kan je aftrekken als je BTW-plichtig bent of inbrengen als kost als je vrijgesteld bent van BTW. Je kan de subsidies uiterlijk tot 14 kalenderdagen na de aanvang van de opleiding indienen. Je registratie en eventuele installatie ID-reader, itsme-app of aanvraag token moeten hiervoor reeds in orde zijn.

Als je voor de eerste keer een aanvraag doet, kan je je hier registreren.

Om je subsidie aan te vragen, meld je je bij de overheid aan. Het stappenplan voor de aanvraag zie je hieronder.

Meer informatie over de exacte voorwaarden, de definiëring van kleine en middelgrote ondernemingen, de aanvraagprocedure en dienstverleners kan je terugvinden op de website van vlaio.

Bij vragen, mail gerust naar equilibriumpraktijk@gmail.com en dan help ik je zo goed mogelijk verder.

Succes!

Kristin


Stappenplan

  • Ga naar de website van vlaio en klik op de rode knop 'Aanvragen'.
    Als je nog niet geregistreerd bent, zal je dit eerst moeten doen, anders kan je gewoon inloggen.
  • Bij je ondernemingsfoto klik je op Kmo-portefeuille
  • In je overzicht Kmo-portefeuille klik je op 'nieuwe subsidie aanvragen'.
  • Geef dan je nace-code op. Je kan deze terugvinden bij de public search in de Kruispuntenbank. Op deze website kan je je ondernemingsnummer ingeven en dan staat er in je overzicht ergens de nace(bel)-code.
  • Vul in de volgende stap de projectgegevens in. De kostprijs is de cursusprijs vermeld op de website, exclusief BTW.
  • Selecteer dan 'Ruys, Kristin' als Dienstverlener met registratienummer DV.O235715
  • Bevestig, stort je eigen bijdrage, ontvang de bijdrage van de overheid en betaal dan het volledige bedrag. Om te betalen, meld je je terug aan, klik op het project in je overzicht en kies dan 'betalen'.
equilibriumpraktijk@gmail.com
0483/050304
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.