LESSEN DANS, YOGA en MELT


Vind jij ook dat beweging vooral leuk mag zijn? Genieten en je lichaam respecteren staan in onze lessen op de eerste plaats. We dansen op inspirerende muziek of we doen yoga in alle rust. Je hoeft geen hele resem bewegingen te onthouden. 

Gewoon volgen, genieten en je overgeven aan het moment!Uurrooster vanaf september 2023

ma 18u30 - Traject Veerkracht (Kristin en Els)

di 13u30 - Traject Be-You-ti-Full (Kristin en Liesbeth)
di 18u30 - Traject Veerkracht (Kristin en Els)
di 19u - Dansyoga (Kristin)

woe 10u - Traject Veerkracht (Kristin en Els)

woe 19u - Hatha Yoga (Elize)
woe 20u15 - Gentle Yoga (Elize)

do 19u - Gezichtsyoga (Cécile)

za 10u - Vinyasa Yoga (Cécile)

zo 9u30 - Gentle Yoga (Elize)
zo 11u - Blij jezelf kindertraining (Els)Dansyoga - Bewust bewegen in een ontspannen dans/yogales

Kristin geeft dans-en-yogalessen om bij jezelf te komen. Ook met minder energie of bewegingsvrijheid ben je welkom. De lessen zijn gebaseerd op natuurlijke bewegingen en yoga-asana's en je mag vooral jezelf zijn en je lichaam respecteren. Je volgt de eenvoudige bewegingen op je eigen manier. Je hoeft niets te onthouden. Puur genieten en bewegen om je beter te voelen! 

De bewegingen respecteren de bouw en functies van het lichaam. Het plezier van bewegen vormt de sleutel tot gezonde veranderingen en helpt zo je welzijn te vergroten, je energie te laten stromen en authentiek te stralen! 

De lessen zijn gebaseerd op routines van Nia en SuryaSoul, deze hebben elk hun eigen accenten, maar combineren allebei invloeden vanuit dans, yoga, Qigong en gevechtskunsten. Beiden willen geest en lichaam in balans brengen.

Data dinsdag 19u 12/9, 3/10, 17/10, 21/10, 7/11, 21/11, 5/12, 19/12 (€96)

Traject Veerkracht - Naar innerlijke rust en geluk

Kristin en Els dompelen je bij dit traject onder in een bad van zelfzorg, in een veilige, lichte en prettige sfeer.

We onderzoeken heel praktisch de essentiële vaardigheden die helpen om een veerkrachtig welzijn op te bouwen. Van "denken en doen" gaan we naar "voelen en zijn": we vertragen en verbinden met onszelf. Je leert hoe je innerlijk kalm kan worden en kan ontladen zodat spanningen zich niet vastzetten. Met een combinatie van bewustzijn (begrijpen hoe ons stress systeem werkt en hoe we kunnen herstellen na een stresspiek) en lichaamswerk (dans, beweging, adem, energetisch werk, ont-spanningsoefeningen, zelfmassage....) vergroten we onze veerkracht en ons welzijn.

De bewegingen en je innerlijke werk inspireren je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt hierin je eigen tempo. Niets moet, er mag vooral. Soms bewegen we vrij, meestal volg je eenvoudige bewegingen gebaseerd op dans, yoga, Chinese, Japanse en energetische geneeskunde.

Met de mind- en body zelfhulptools die je aangereikt krijgt, kan je thuis zelf aan de slag zodat je na enkele weken daadwerkelijk positieve veranderingen ervaart. Je kan beter omgaan met de uitdagingen in je leven, zodat er terug ruimte voor speelsheid en genieten komt.

Naast veerkracht, staan persoonlijke groei en zelfzorg centraal.

Dansen, yoga en andere energetische oefeningen zijn niet enkel plezant, ze hebben ook een helende kracht. Hoe fijn is het om te kunnen groeien door iets te doen wat je graag doet... Dansen is voor mij magie in alle eenvoud. Het kan je veranderen en helen op een natuurlijke en speelse manier.

De reeksen vallen onder ELP en GPZ (eerstelijns- en gespecialiseerde psychologische zorg) en wordt gesubsidieerd. Je betaalt hierdoor slechts €10 voor de reeks van 4 workshops, €15 voor de reeks van 6 en €20 voor de reeks van 8 workshops. De reeksen gaan door met minimum 4 deelnemers, maximum 7. Inschrijven kan via deze link. Voor de start van de reeks, krijg je een individueel kennismakingsgesprek, zodat we goed kunnen afstemmen.

Begintraject

Data zomer intensive 10u30-12u en 13u30-15u 31/7, 1/8, 3/8 en 4/8 (€20)
Data maandagavond volwassenen 18u30-20u 9/10, 23/10, 13/11, 27/11, 4/12 en 18/12  (€15)*
Data maandagavond jongeren 18u30-20u 2/10, 16/10, 6/11 en 20/11 (€10)
Data woensdagochtend 10u-11u30 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 en 20/12 (€15)*

Vervolgtraject

Data dinsdagochtend 10u30-12u  3/10, 17/10, 7/11 en 21/11 (€10)
Data dinsdagavond 18u30-20u  19/9, 10/10, 24/10 en 14/11 (€10)
Data woensdagochtend 10u-11u30 20/9, 4/10, 25/10, 8/11 (€10)
Data zondagnamiddag 13u30-16u30 17/9 en 15/10 (€10)

Veerkracht café
Tijdens ons veerkracht café willen we onze verbinding en kennis warm en wakker houden. Iedereen die een veerkracht traject heeft gevolgd of volgt is hierbij welkom. We zullen jullie helpen herinneren aan wat je leerde, af en toe nieuwe tools aanbrengen, ervaringen uitwisselen en de connectie behouden, zowel met de inhoud als met elkaar. Welkom! 
Dinsdag 15/8 13u30-16u30 (€5)
Zondag 10/12 13u30-16u30 (€5)

Blij Jezelf - Een training voor gevoelige kinderen (8-12j)

In een veilige en warme sfeer ervaren kinderen dat ze gewoon zichzelf mogen zijn. Luisteren naar je gevoel en lichaam is de rode draad die door deze sessies loopt. Er nemen maximum 8 kinderen deel.

Via speelse ontspanningstechnieken en energetische oefeningen, verhalen en gesprekjes leert je kind hoe het goed voor zichzelf kan zorgen. Het wordt veerkrachtiger en ontwikkelt meer zelfvertrouwen.

Deze reeksen worden begeleid door Els en Kaat, 2 dames met de nodige knowhow, warmte en kunde. Meer informatie vind je op de website van De Blijmakerij

Lichaamstherapie - Oefeningen voor je lichaam

Bij de groepsles lichaamstherapie geven we ons lichaam een therapeutische massage met behulp van een zacht balletje en een zachte foamroller. Hiermee hydrateren we ons bindweefsel.

Als ons bindweefsel goed gehydrateerd is, zorgt het voor de stabiliteit in ons lichaam. Dit zorgt ervoor dat de spieren niet moeten compenseren en er geen energie verloren gaat aan puur ons in balans houden. Gewrichten worden ondersteund en we creëren terug een proper milieu voor onze cellen, zodat die zich durven vernieuwen en we ons jong blijven voelen. Sounds good, huh?? Kom het maar eens aan de lijve ondervinden, de meeste mensen voelen al bij de eerste keer het verschil.

Om je bindweefsel gehydrateerd te houden, is het op termijn aangeraden om dit 3 keer per week voor 10 à 20 minuten te doen. Het is een zachte manier om van ontstekingen af te geraken en je lichaam stelselmatig terug in balans te brengen zodat het terug efficiënt kan werken en je energie overhoudt voor de dingen die je graag doet. Als je last hebt van bepaalde aandoeningen of chronische pijn, kan het nodig zijn om bepaalde reeksen voor een periode te doen. Dit zal iets meer tijd van je vragen. 

Meer informatie over de methode die we gebruiken, kan je terugvinden op de website www.meltmethodcom.

We gebruiken in de lessen vooral het zachte balletje en de zachte foamroller. De roller is nogal kostelijk. Mits een waarborg van 90 euro kan je een roller huren om ook thuis te Melten. Per maand betaal je 10 euro (wordt van de waarborg afgetrokken) en na 9 maanden is de roller van jou. Als je wil afzien van de aankoop en de roller onbeschadigd terugbezorgt, krijg je uiteraard het resterende bedrag terug. Binnen de 1e maand is dit 80 euro, de 2e maand 70 euro enzoverder. Het balletje kost 8 euro. Je kan er ook voor kiezen om thuis enkel met het balletje te werken en voor de bewegingen op de roller naar de lessen te komen, of enkel naar de lessen te komen.

Voorlopig zijn er geen lessen Melt ingepland. Als er een aantal geïnteresseerden zijn, kunnen we bekijken wanneer dit in de planning zou kunnen passen. 


Yoga - Om bij jezelf en je innerlijke rust te komen

Bij Yin Yoga worden houdingen iets langer aangehouden, zodat de fascia tijd heeft om te ontspannen. Het is een rustige les met veel ruimte voor individuele aanpassingen en vooral liggende en zittende houdingen. Deze les is ook toegankelijk voor beginners. De Hatha Yoga is een iets stevigere les (nog altijd rustig), waarbij bijvoorbeeld ook een zonnegroet en andere staande houdingen in de les zitten. Deze les is voor zij die al eens yoga gevolgd hebben. Bij de Gentle Yoga is er ook weer meer ruimte voor individuele aanpassingen, maar ook hier kan je een zonnegroet of staande houdingen tegenkomen. Toegankelijk voor alle niveaus. De Dansyoga is yoga op muziek; met zowel rustigere stukken als iets actievere stukken. De muziek is een wezenlijk onderdeel en begeleid je door de chakra's en de bewegingen. Ook toegankelijk voor alle niveaus.


WAAR

Alle lessen gaan door bij Equilibrium, in de Stuivenbergbaan 33 te Mechelen. Bij contact vind je een plannetje.
We dansen en bewegen tussen de vogeltjes! 

Vind je evenwicht in de dans van het leven!

equilibriumpraktijk@gmail.com
0483/050304
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.