LICHAAMSWERK - INDIVIDUEEL


Wil je eerder via het lichaam tot een gezond evenwicht voor lichaam en geest komen? Dan kan psychokinesiologie, relaxatie of melt iets voor jou zijn. Gezien deze 3 therapievormen op de gehele mens werken, zijn de mogelijke klachten en thema's zeer uiteenlopend. Qua lichamelijke klachten, behandel ik vooral stress- en emotioneel gerelateerde klachten zoals spierspanning, spijsverteringsproblemen, spanningshoofdpijn, hyperventilatie, minder energie, slaapmoeilijkheden, burn-out.  Ook voor psychische klachten zoals depressieve gevoelens, zich niet goed in zijn vel voelen, piekeren, angsten, leren ontspannen of genieten, rouw- & traumaverwerking, relatieproblemen, communicatiemoeilijkheden, perfectionisme kan je via psychokinesiologie, relaxatie en melt geholpen worden. Je hoeft ook niet per se klachten te hebben, je kan ook puur voor persoonlijke groei, bewustwording en zelfzorg komen. 

Psychokinesiologie en Energetische therapie

Bij psychokinesiologie test ik via energietesten waar je persoonlijke groei op dat moment mee bezig is en hoe we dit groeiproces kunnen ondersteunen. Het aanraken of masseren van bepaalde lichaamspunten brengt je energie terug in balans en optimaliseert je zelfhelend vermogen. Je ligt hiervoor op een massagetafel met kleren aan.

Het is een zachte behandelmethode op maat van wat je nodig hebt. Het werkt zowel curatief als preventief. Doorgaans ervaren cliënten dit als ontspannend en verdiepend. Verder is het verhelderend. Je leert jezelf beter kennen. Dit stelt je gaandeweg in staat zelfbewuste keuzes te maken en zo een gezonder, gelukkiger en harmonieuzer leven te leiden. 

Bij kinesiologie smelten fysiologie, anatomie en psychologie samen met de kennis over chakra's en de Chinese geneeskunde (meridianen/energiebanen, elementenleer). Het is een behandelvorm die de Westerse wetenschap en de Oosterse, energetische visie samenbrengt.

Relaxatie

Bij relaxatie zoeken we naar de technieken die je lichaam en geest tot rust kunnen brengen. Visualisatie, mindfulness, ademhaling, meditatie, lichamelijke ontspanningsoefeningen, acupressuur zijn voorbeelden. We oefenen en bekijken hoe dit in je dagelijkse leven ingebouwd kan worden. 

Relaxatie kan gecombineerd worden met de andere werkvormen. Ook met psychotherapie. 

Melt

Melt is een methode om het bindweefsel in optimale conditie te brengen en te houden. Gezond bindweefsel zorgt voor goede communicatie binnen ons lichaam, efficiënt gebruik van onze energie en stabiliteit op alle fronten; lichaam en geest. Bij een sessie Melt gids ik je door een reeks oefeningen op een zachte foamrol of met een zacht balletje. Als je wil kan je ook leren hoe je dit thuis alleen kan doen. Je kan een rol en/of balletje hier aankopen of bestellen. 

Tarieven en terugbetaling

Een sessie van ongeveer 50 minuten kost 55 euro.  Wil je een factuur, dan betaal je 80 euro per sessie.
Er zijn een aantal mutualiteiten die een terugbetaling voorzien voor alternatieve therapie. Neem hiervoor contact op met je mutualiteit.

Vind je evenwicht in de dans van het leven!

equilibriumpraktijk@gmail.com
0483/050304
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.