LICHAAMSWERK - KINESIOLOGIE


Wil je werken aan persoonlijke groei en gezondheid? Dan kan psychokinesiologie iets voor jou zijn. Gezien het werkt op de gehele mens, zijn de mogelijke klachten of thema's zeer uiteenlopend: stijve nek, spieren, gewrichten, rugklachten, spijsverteringsproblemen, hormonale- en menstruatieproblemen, verstoorde werking van organen en klieren, immuniteitsproblemen, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, depressieve gevoelens, verlies van energie, stressklachten, burn-out, spanningshoofdpijn, keuzes maken, emotionele uitbarstingen, zich niet goed in zijn vel voelen, piekeren, angsten, hyperventilatie, paniekaanvallen, leren ontspannen of genieten, rouw- & traumaverwerking, relatieproblemen, communicatiemoeilijkheden, perfectionisme, eetproblemen, slaapmoeilijkheden, verslavingen, leerproblemen, concentratiemoeilijkheden, seksuele problemen, zwangerschap & bevalling, ...

Wat en hoe?

Bij psychokinesiologie test ik via spiertesten waar je persoonlijke groei op dat moment mee bezig is en hoe we dit groeiproces kunnen ondersteunen. Het aanraken of masseren van bepaalde lichaamspunten brengt je energie terug in balans en optimaliseert je zelfhelend vermogen. Het is een zachte behandelmethode op maat van wat je nodig hebt. Doorgaans ervaren cliƫnten dit als ontspannend en verdiepend.

Je ligt hiervoor op een massagetafel met kleren aan.

Herstel de zelfhelende kracht van je lichaam

Psychokinesiologie herstelt het evenwicht van je energetisch systeem. Het vormt zo een behandeling voor stress, emotionele en fysieke problemen. Een energetische onbalans gaat immers vaak ziekte vooraf en kan zich uiten in allerhande symptomen en klachten. Door de motor achter een klacht op te sporen en die in het beginstadium aan te pakken, kan kinesiologie bijdragen tot het herstel van het energetische onevenwicht en zo ziekte helpen genezen en voorkomen. De psychokinesiologie kijkt hierbij naar verschillende aspecten die hierbij een rol kunnen spelen, zoals het fysieke, de chemie (voeding, hormonen, ..), het emotionele en het energetische. Door correcties uit te voeren op deze verschillende terreinen, wordt de zelfhelende kracht van je systeem terug op gang gebracht.

Verhelderend: bewustwording en zelfkennis

Een leven lang slaat je systeem ervaringen, emoties en overlevingspatronen op. Alhoewel we ons hiervan meestal niet bewust zijn, bepalen ze voor een groot deel hoe we reageren in ons dagelijks leven. Door je lichaam te lezen, leer je meer over jezelf. Samen met de ondersteunende correcties, maakt deze bewustwording veranderingen mogelijk. Niet door iemand anders te worden, maar net door meer in contact te staan met jezelf. Dit stelt je immers in staat zelfbewuste keuzes te maken en zo een gezonder, gelukkiger en harmonieuzer leven te leiden.

Oorsprong kinesiologie

Bij kinesiologie smelten fysiologie, anatomie en psychologie samen met de kennis over chakra's en de Chinese geneeskunde (meridianen/energiebanen, elementenleer). Het is een gecombineerde vorm van behandeling die de Westerse wetenschap en de Oosterse, energetische visie samenbrengt.

Verloop

Frequentie

Het is mogelijk om af en toe te komen om "aan jezelf te werken". Je hoeft niet altijd te wachten tot je ziek bent om voor jezelf te zorgen. Bij een duidelijk probleem kan het belangrijk zijn om een paar keer na elkaar te komen, maar dit wordt samen besproken en is afhankelijk van de situatie en de klacht.

Een sessie

Een sessie duurt ongeveer 50 minuten en begint met een kort gesprekje over de klachten of problemen die er zijn, maar vooral waar je naartoe wilt. Het is belangrijk om te melden dat je bv. medicatie gebruikt; er ziektes zijn of geweest zijn; er verslaving, psychose, depressie is enz. Daarna lig je met je kleren aan op een massagetafel (schoenen uit) voor de spiertesten en de correcties. De correcties bestaan meestal uit het aanraken of masseren van bepaalde punten op je lichaam. Veelal raak je daarbij in een diepe ontspanning, maar soms wordt er ook gepraat of worden er oefeningen gedaan.

Tarieven en terugbetaling

Een sessie van ongeveer 50 minuten kost 55 euro.
Er zijn een aantal mutualiteiten die een terugbetaling voorzien voor alternatieve therapie. Neem hiervoor contact op met je mutualiteit.

Vind je evenwicht in de dans van het leven!