LICHAAMSWERK - INDIVIDUEEL


Kinesologie, Energetische therapie

Wil je werken aan persoonlijke groei en gezondheid via het lichaam? Dan kan psychokinesiologie iets voor jou zijn. Gezien het werkt op de gehele mens, zijn de mogelijke klachten en thema's zeer uiteenlopend. Qua lichamelijke klachten, behandel ik vooral stress- en emotioneel gerelateerde klachten zoals spierspanning, spijsverteringsproblemen, spanningshoofdpijn, hyperventilatie, minder energie, slaapmoeilijkheden, burn-out.  Ook voor psychische klachten zoals depressieve gevoelens, zich niet goed in zijn vel voelen, piekeren, angsten, leren ontspannen of genieten, rouw- & traumaverwerking, relatieproblemen, communicatiemoeilijkheden, perfectionisme kan je via psychokinesiologie geholpen worden. Je hoeft ook niet per se klachten te hebben, je kan ook puur voor persoonlijke groei en bewustwording komen.

Melt

Relaxatie

Wat en hoe?

Bij psychokinesiologie test ik via energietesten waar je persoonlijke groei op dat moment mee bezig is en hoe we dit groeiproces kunnen ondersteunen. Het aanraken of masseren van bepaalde lichaamspunten brengt je energie terug in balans en optimaliseert je zelfhelend vermogen. Je ligt hiervoor op een massagetafel met kleren aan.

Het is een zachte behandelmethode op maat van wat je nodig hebt. Het werkt zowel curatief als preventief. Doorgaans ervaren cliĆ«nten dit als ontspannend en verdiepend. Verder is het verhelderend. Je leert jezelf beter kennen. Dit stelt je gaandeweg in staat zelfbewuste keuzes te maken en zo een gezonder, gelukkiger en harmonieuzer leven te leiden. 

Oorsprong

Bij kinesiologie smelten fysiologie, anatomie en psychologie samen met de kennis over chakra's en de Chinese geneeskunde (meridianen/energiebanen, elementenleer). Het is een behandelvorm die de Westerse wetenschap en de Oosterse, energetische visie samenbrengt.

Frequentie

Het is mogelijk om af en toe te komen om "aan jezelf te werken". Je hoeft niet altijd te wachten tot je ziek bent om voor jezelf te zorgen. Bij een duidelijk probleem kan het belangrijk zijn om een paar keer na elkaar te komen, maar dit wordt samen besproken en is afhankelijk van de situatie en de klacht. Doorgaans zit er best een aantal weken tussen 2 sessies.

Tarieven en terugbetaling

Een sessie van ongeveer 50 minuten kost 55 euro.  Wil je een factuur, dan betaal je 80 euro per sessie.
Er zijn een aantal mutualiteiten die een terugbetaling voorzien voor alternatieve therapie. Neem hiervoor contact op met je mutualiteit.

Vind je evenwicht in de dans van het leven!