WORKSHOPS DANS EN YOGA


De Magie van Ons lichaam - Dans/yoga/energie  (90 min)

Dansen, yoga en andere energetische oefeningen zijn niet enkel plezant, ze hebben ook een helende kracht. Hoe fijn is het om te kunnen groeien door iets te doen wat je graag doet... Dansen is voor mij magie in alle eenvoud. Het kan je veranderen en helen op een natuurlijke en speelse manier.

We beginnen telkens met wat psycho-educatie (uitleg) rond een concreet thema. Met deze leidraad, inspirerende muziek en ons lichaam gaan we aan de slag. De bewegingen en je innerlijke werk inspireren je persoonlijke ontwikkeling. Ieder volgt hierin het eigen tempo. Niets moet, er mag vanalles. Soms bewegen we vrij, meestal volg je bepaalde bewegingen gebaseerd op dans, chinese geneeskunde en yoga. Hierbij kunnen oude patronen losgelaten worden en vinden de nieuwe ontdekkingen hun plekje. Tot slot is er telkens ruimte om stil te staan bij wat de sessie met je deed.

Persoonlijke groei, zelfzorg en veerkracht staan centraal. 

De reeks valt onder GPZ (gespecialiseerde psychologische zorg) en wordt gesubsidieerd. Je betaalt hierdoor slechts €15 per reeks van 6 workshops, maar je kan slechts 12 sessies (hetzij 2 reeksen) per 12 maanden volgen.  Vandaar dat we de sessies spreiden. De reeksen gaan door met minimum 4 deelnemers.

Deze reeksen worden gegeven door Kristin en Els. 

Data reeks voorjaar dinsdagochtend 10u30-12u
Data reeks voorjaar dinsdagavond 18u30-20u

In het najaar volgt een tweede reeks.

Je kan inschrijven via deze link.   

Weekendworkshop met Su- Yoga en dans in Mechelen (22-23 feb)

Zaterdag en zondag 22-23 februari 2020 mag ik Sue Billington terug in Mechelen verwelkomen. Sue is de eigenares van het retreatcentrum in Portugal. Ze is een echte krak in yoga en Qigong, en kan dit als geen ander rustig opbouwen en aanpassen aan haar doelgroep. Sue is Senior Yoga Teacher (Yoga Alliance Professionals UK), Chinese Medicine / Yin Teacher, Yoga Therapist en Qigong Teacher. Het weekend zal gevuld zijn met een aantal dans- en yogamomenten, een wandeling en meditatie. 

9u-10u30   Yoga
10u45-12u  Wandeling in het park (za) - Dans (zo)
12u-13u      Lunch
13u-14u15  Dans (za) - Melt of wandeling (zo)
14u30-16u  Yoga

De prijs is 100 euro voor het hele weekend. Als je graag mee aanschuift voor de lunch (soep, chili sin carne, quiche, salade), kost het 130 euro.

Workshop QiGong met Sue - Basismodule (26-29 feb)

Sue Billington zal ons in 4 dagen introduceren in de wereld van de medische Qigong. Na deze 4 dagen heb je voldoende kennis en vaardigheden om nadien je eigen praxis thuis te kunnen doen of als lesgever om qigong op een verantwoorde manier te integreren in lichaamsgerichte lessen (yoga, dans).

De cursus geeft een grondige kijk op de elementen Aarde en Metaal (vanuit de Chinese geneeskunde). Aarde om ons te gronden in het hier en nu, Metaal om ons te zuiveren van fysische en emotionele blokkades. We leren onder meer de basic-qigong-stance Wuji en hoe we staand kunnen mediteren, hoe we de Qi kunnen laten zakken en de lage dantian activeren, we leren de inner-smile-meditation om de organen te balanceren. Elke dag is er een yin-practice. Het lesgeven is vooral ervaringsgericht en er is een handboek waarin je alles kan terugvinden.

Deze 4 dagen beleven we in kleine groep (maximum 8 deelnemers), zodat je al je vragen kan stellen, je voldoende feedback kan krijgen en het gezellig blijft.

De workshops die ik tot nog toe van Sue heb mogen ervaren, zijn telkens heel doeltreffend. Houd dus 26, 27, 28 en 29 februari 2020 alvast vrij in je agenda om af te zakken naar de Stuivenbergbaan 33 te Mechelen en mee geïnspireerd te worden.
De lesuren zijn elke dag van 9u30 tot 17u met telkens 1u30 lunchpauze, zaterdag kan het schema wijzigen. Reken erop om de eerste dag een half uurtje vroeger te zijn voor de administratie, zodat we stipt om 9u30 kunnen starten.

Als je voor 31 januari inschrijft (en betaalt), betaal je €480, nadien bedraagt het inschrijvingsgeld €550. Er wordt geen BTW aangerekend. Je kan betalen met de Kmo-portefeuille.

Weekendworkshop met Tini - Yoga en dans in Mechelen (20-22 maart)
Mindful Movement Medicine: how to find roots and wings in every move and every body - AFGELAST WEGENS CORONA

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart mag ik ook Tini van het Yogahaus Ettlingen verwelkomen om een weekendworkshop te geven in Mechelen! Tini is de collega die in Portugal al een paar keer de yogalessen heeft gegeven. Een gepassioneerde vrouw met onnoemelijk veel wijsheid en energie. Het weekend zal gevuld zijn met een aantal dans- en yogamomenten. Daarnaast is er ruimte voor lunch, een extra uurtje om te gaan wandelen in het park of langs het water of even te rusten. 

Vrijdag
20u-21u30    Thai yoga massage

Zaterdag
9u-10u30 Mindful movement medicine
10u45-12u Wandeling in het park
12u-13u Lunch
13u-14u30 Mindful movement medicine
14u45-16u Dans 

Zondag
9u-10u30     Mindful movement medicine
10u45-12u   Dans/Melt/Yoga nidra naargelang de voorkeur van de groep

De vrijdagavond sessie (thai yoga massage) kost €15.
De combi zaterdag en zondag kost €90.
Het hele weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) kost €100.
Eet je graag mee de lunch van het huis op zaterdag, dan komt er €15 bij.


Privéles - verschillende stijlen mogelijk

Je kan ook voor een evenement of een vrijgezellenfeestje een dansles boeken. Initiatie buikdans, jazz, zumba, nia, moving to heal .. zijn hiervoor leuke voorbeelden. Als je een bepaalde stijl in gedachten hebt, aarzel niet te informeren of dit binnen mijn mogelijkheden ligt. Afhankelijk van de verplaatsing en de duur van de les zal ik een prijsofferte doen, het aantal deelnemers maakt daarbij niet uit. De les kan eventueel ook doorgaan bij Equilibrium.


Waar

Equilibrium
Stuivenbergbaan 33
2800 Mechelen

Tarief 

Workshop 'De magie van dans' 75 min - 15 euro
Weekendworkshop Sue - 100 euro
Weekendworkshop Tini - 100 euro
Workshop/Cursus Qi-Gong - 480 euro 

Wanneer

26/1, 9/2, 1/3, 15/3, 29/3, 19/4, 26/4, 10/5, 14/6, 21/6 - Magie van Dans

22-23 februari 2020 - weekendworshop Kristin en Sue
26-29 februari 2020 - cursus Qi-gong met Sue
21-22 maart 2020 - weekendworkshop Kristin en Tini

Vind je evenwicht in de dans van het leven!

equilibriumpraktijk@gmail.com
0483/050304
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.